Mawar Dan Syabab Agama

Islamic Widget

Isnin, 19 Januari 2015

Ops Pasca Banjir Pahang 2.0

Bismillah
Daripada Jabir Bin Abdullah (ra) katanya: Telah bersabda Rasulullah (sallallahu alayhi wasalam): Barangsiapa yang tidak menyayangi (mengasihi) sesama manusia, niscaya Allah tidak akan menyayangi (mengasihi)nya. 

(Muttafaq ‘alaih)Kasih sayang yang terjalin antara sesama manusia adalah penyebab yang paling menentukan untuk mendapatkan kasih sayang Allah SWT. Dan selanjutnya kesan berkat rahmat Allah itu akan membawa kebaikan baginya di dunia dan di akhirat.


(Tuhan, pilihlah aku untuk jatuh cinta pada setiap ciptaan Illahi)


Alhamdulillah thumma alhamdulillah.

Pengalaman yang paling bermakna buat kami sebagai sukarelawan Ops Misi Pasca Banjir 2.0. Hati tersentuh tatkala tiba di rumah warga emas yang juga merupakan mantan ketua kampung disana, dengan masih lagi ada lumpur dan keupayaan mereka hendak menolong amatlah terhad. Namun, semangat mereka tetap tinggi. SubhanaAllah.Jazakumullah khairan khatir buat sukarelawan yang sudi membantu.

Begitu juga guru besar sk batu kapor mentakab, tok empat serta isteri dan warga masyarakat disana. Terima kasih banyak atas hidangan juadah yang disediakan. Sedap sangat. Alhamdulillah.


Hanya Allah sahaja dapat membalasnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...